08-55916677
info@royalbaracademy.se

Om Royal Bar Academy

Målsättningen var, utöver att ha en av branschens mest gedigna och väl utformade utbildningar – att kunna erbjuda något som dittills saknades på marknaden, en praktikperiod inom bartenderkursen. RBA ville dessutom ge samtliga aspirerande bartenders en chans till utbildning, därför har vi en av marknadens mest konkurrenskraftiga prislistor. Redan innan RBA startade
sin verksamhet var efterfrågan på platser stor!

RBA erbjuder som enda utlandsbaserade bartenderskola i Europa, en praktikperiod. Detta är otroligt viktigt för dig när du, efter avslutad kurs,
ska ut på arbetsmarknaden.

Dessutom har du en väldigt stor chans att få jobb på din praktikplats eller
hos någon av våra många partners efter avslutad utbildning. Om du är intresserad av att ha ett utlandsjobb som första bartendermerit på ditt CV
så är RBA helt rätt för dig!

VARFÖR OSS

 • Nya vänner för livet
 • Begränsat antal elevplatser per kurstillfälle
 • Tv profiler & Toppbloggarnas självklara val
 • Utbildningsanläggning gångavstånd från strand, butiker och nattklubbar/restauranger.
 • Enda barskolan i världen där alla elever får en praktikplats
 • 2014 & 2015 blev 84% tillfrågade anställning efter avslutad utbildning
 • Samarbetar med samtliga barer / nattklubbar på Rhodos
 • Rhodos är Greklands populäraste turist-ö
 • Seriöst & tryggt
 • Trots otroligt hög kvalitet håller vi marknadens absolut bästa priser
 • 4 Veckors utbildning, exakt enligt Svenska Bartender Gillet (SBG)
  krav på en godkänd bartenderutbildning
 • Professionella lärare som håller världsklass
 • Svensktregistrerat Bolag
Utbildningslokal

VIDEO: INTRODUKTION

Vanliga frågor

Står ni för min flygbiljett?

Svar: Flygbiljetten får varje elev boka separat då många föredrar att stanna kvar och jobba efter avslutad kurs.

Har ni åldersgräns eller intagningskrav?

Svar: Vi har inga intagningskrav. Du skall fylla eller ha fyllt 18 år under pågående kurs.

Mina föräldrar är oroliga för att jag ska åka ner ensam!

Svar: Det finns enbart en flygplats på Rhodos & samtliga taxibilar vet vägen till våra lokaler, det tar c:a 18min till hotellet och kostar 20€ med fastpris. Vi startar alltid Facebookgrupper i god tid så att samtliga blivande klasskamrater skall lära känna varandra innan kursens start samt att man skall kunna planera flygresa, packning osv.

Är det lätt att få jobb efter kursen?

Svar: Royal Bar Academy är den första och största bartenderskolan på Rhodos. RBA samverkar nära med flera av de största nattklubbarna och barerna på Rhodos, dessa köar för att få anställa våra elever direkt efter avslutad utbildning. Vi tar dessutom bara in max 25 elever per kurs. Utöver detta har varje elev en praktikperiod under kursens gång. Allt detta i kombination ger dig otroligt goda chanser till jobb direkt efter avslutad kurs!

Hur lång är en skoldag?

Svar: En skoldag på RBA börjar kl 09:00 och pågår fram till kl 16:00. Samtliga elever får ett schema med tider, lektioner och all övrig information när de anländer. Helgerna är självklart lediga!

Finns det kokmöjligheter på rummen?

Svar: Samtliga rum har kyl. Vi har även samarbete med närliggande restauranger vilket gör att ni får förmånligt pris när ni vill äta ute.

Använder skolan riktig sprit under utbildningen?

Svar: RBA arbetar både med äkta sprit (för lukt, smak och utseende) och färgat vatten (för att få rutin och vana av tillredning) – detta ger dig en gedigen kunskap om varje drink. Du kommer tack vare detta att få blanda upp till 100 drinkar dagligen under kursens praktiska del!

Diplom och praktikintyg – Vad betyder det?

Svar: Efter avslutad kurs på RBA får samtliga elever ett diplom som borgar för fullföljandet av en internationellt godkänd bartenderutbildning. Dessutom får ni ett praktikintyg vilket visar att ni, framgångsrikt, genomfört en praktikperiod i en öppen bar för betalande gäster.

Tips!

Med en godkänd utbildning samt praktik från RBA har du otroligt stora chanser att få jobb efter avslutad kurs!

Hur många drinkar får jag lära mig?

Svar: Du kommer att få lära dig över 100 olika internationella drinkar under kursens gång.

Hur många drinkar gör jag per dag?

Svar: Du kommer att få blanda upp till etthundra (100 st) drinkar varje dag. Allt för att du ska uppnå teknisk skicklighet, snabbhet och effektivitet!

Är det lätt att hitta boende och jobb efter utbildningen?

Svar: Ja, tack vare att Rhodos är ett så pass populärt resemål just nu så är Skandinavisk personal alltid eftertraktad! Vi hjälper er gladeligen i jakten på både jobb och boende. Får ni jobb hos någon av våra samarbetspartners så ingår ofta boende utan extra kostnad!

Hur gör jag för att betala slutbetalningen på Rhodos?

Svar: Om du inte vill resa med kontanter så rekommenderar vi att du tar med ett kontokort så som VISA eller MasterCard, dessa fungerar utmärkt på restauranger och i bankomater här på Rhodos!

Om man åker med en kompis får man bo i samma rum?

Svar: Vi kommer självklart att göra allt vi kan för att du och dina vänner ska trivas under utbildningen. Vanligtvis är det inga problem, men vi rekommenderar er att boka utbildningen så tidigt som möjligt då detta underlättar för oss att ordna ert gemensamma boende!

Vad händer med anmälningsavgiften om jag inte kan gå på anmäld kurs?

Svar: Din anmälningsavgift gäller i upp till 12 månader i det fall du inte kan komma på anmäld kurs (det krävs att du bokar om 4månader innan kursstart). Meddela oss per mail info@royalbaracademy.se om du ej kan närvara. Gå sedan in på www.RoyalBarAcademy.se och hitta en ny kurs som passar dig bra!

Är skolan känd och erkänd?

Svar: Kontrollera att skolan du är intresserad av har:

 • Godkänt kursmaterial
 • Bra lokaler ämnade för just bartenderutbildning
 • Kvalificerade lärare med erfarenhet av yrket och bartenderutbildningar
 • Gott rykte och bra kontakter på marknaden så att du får anställning direkt efter utbildningen

Tips!

Royal Bar Academy är den största bartenderskolan på Rhodos och verkar i helt anpassade lokaler. RBA samverkar dessutom med flera av de största nattklubbarna och barerna på Rhodos. Många av dessa köar för att få anställa våra elever efter avslutad utbildning!

Får jag en bekräftelse på att ni mottagit min betalning?

Svar: Ja, det tar normalt ca 3 bankdagar efter att din betalning gjorts. Om du inte fått din bekräftelse efter 1 vecka, vänligen kontakta oss på info@royalbaracademy.se.

Håller lokalerna en hög standard?

Svar: Utbildningen är uppdelad på två olika utbildningsanläggningar. Den ena utbildningslokalen är Pepes Bodega där den större delen av den praktiska utbildningen äger rum.

Den andra delen håller till på den den exklusiva nattklubben Colorado som ligger på den skandinaviska bargatan direkt vid de båda hotellen. Utbildningen är uppdelad på två olika anläggningar för att man som elev skall inhämta maximalt med kunskaper om hur det är att arbeta i en cocktailbar/poolbar och allt man måste tänka på i en sådan omgivning, för att sedan fokusera utbildningen på dess huvudsakliga miljö, som är belägen i förstaklassig nattklubbslokal.
Vi vill att alla våra elever behärskar alla olika områden som en bartender potentiellt kan möta i framtiden. Därför har vi även med en praktikperiod som ger det viktiga extra innan man tar sin examen hos oss!

Är det lätt att få jobb efter utbildningen?

Svar:

 • RBA erbjuder, som enda utlandsbaserade bartenderskola i Europa, en praktikperiod till samtliga elever.
 • RBA tar endast in 25 elever per kurs.
 • RBA hjälper dig i jakten på jobb.
 • RBA har ett omfattande samarbete med flera av de största nattklubbarna och barerna på Rhodos.

I kombination ger detta dig den absolut största chansen att få ett jobb direkt efter avslutad kurs, antingen här på Rhodos eller på annan ort!

Är det någon idé att ta med min laptop, finns det wifi?

Svar: WiFi finns självklart i våra studielokaler, men också på samtliga av Rhodos caféer och hos dem vi samarbetar med gällande frukost, lunch och middag. Du kan därför alltid betala räkningar och hålla kontakten med dina vänner där hemma!

Hur lång är utbildningen?

Svar: RBA arbetar enligt de normer som SBG – Svenska Bartender Gillet – rekommenderar, de anger fyra veckor som minimum för att utbilda en professionell bartender.

Tips!

Det finns skolor som erbjuder kurser kortare än fyra veckor. Dessa kan ibland ha andra motiv än att ge deltagarna bästa möjlighet till arbete efter utbildningen.

;

info@royalbaracademy.se | 08-55916677 |  Copyright © 2016 - Royal Bar Academy